Foto Communie- en Lentefeest uitgesteld

Communie- en Lentefeest uitgesteldExperience

Door de coronacrisis in ons land zijn de communie-en vormselvieringen, lentefeesten en het feest van de vrijzinnige jeugd helaas uitgesteld tot volgend schooljaar.

Lees meer
Foto Schrijf je eigen communiegedicht in 6 stappen

Schrijf je eigen communiegedicht in 6 stappenExperience

Wat is een communie zonder gedicht? Een stukje poëzie is onmisbaar op een communieprentje. Bovendien kan je er droge uitnodigingen mee opleuken. Maar moet je altijd een bestaand gedicht kiezen? Natuurlijk niet. Een eigen gedicht is zoveel persoonlijker. Volg samen met je communicant deze 6 stappen en ontdek jullie poëtisch talent!

Lees meer
Foto Hoe maak ik zelf een photobooth?

Hoe maak ik zelf een photobooth?Experience

Een fotograaf op je feest staat garant voor professionele, perfect bewerkte foto’s. Maar je kan je gasten ook zélf aan het werk zetten. Hoe? Met een photobooth. Oftwel: een doe-het-zelf-fotostudio waar je gasten meestal hun lolligste snuiten en gekste poses bovenhalen. Superleuk voor jong en oud. Het enige nadeel is de wachtrij aan de photobooth, want het werkt verslávend!

Lees meer
Foto Wat te doen op het communiefeest? – Activiteiten voor jong en oud

Wat te doen op het communiefeest? – Activiteiten voor jong en oudExperience

Op het communiefeest wil je natuurlijk dat zowel je oma als de peuter van je schoonzus zich kostelijk amuseren. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel vind je alvast heel wat inspiratie! Voor de veiligheid hebben we je feestgezelschap opgedeeld in drie leeftijdsgroepen met hun eigen specifieke attitudes. 😊

Lees meer
Foto 4 ideeën voor een muzikaal communiefeest

4 ideeën voor een muzikaal communiefeestExperience

Muziek enkel voor trouwfeesten en verjaardagen? Natuurlijk niet! Waarom de beentjes niet losgooien op een communiefeest? Met deze 4 muzikale ideeën maak je er een swingende bende van. Music maestro!

Lees meer
Foto Wat kost een communiefeest?

Wat kost een communiefeest?Experience

Een feest organiseren is jammer genoeg niet gratis. Maar welk budget voorzie je best voor de communie van je kids?
En hoe kan je toch zo veel mogelijk besparen op die nieuwe outfit, cadeaus en catering?
Wij zochten het uit.

Lees meer
Foto Zoveel kost een communie- of lentefeest

Zoveel kost een communie- of lentefeestExperience

Hoe diep moet je in je buidel tasten voor een communie- of lentefeest? Uiteraard bepaal je dat grotendeels zelf, maar wij geven je alvast een idee én enkele tips.

Lees meer
Foto Een themafeestje? Laat je inspireren!

Een themafeestje? Laat je inspireren!Experience

Wil je het communie- of lentefeest een originele touch geven? Dan is een themafeestje zeker een goed idee! Waar houdt je kind van, welke gedaanteverwisseling lijkt hem of haar wel iets? Laat je inspireren door onze voorbeelden.

Lees meer
Foto Met deze tips maak je prachtige sfeerfoto’s op je feest

Met deze tips maak je prachtige sfeerfoto’s op je feestExperience

Wat is er leuker dan toffe momenten vast te leggen op beeld? Je kunt een professionele fotograaf aanstellen of je kunt uiteraard ook zelf het fototoestel in de aanslag houden. Mits wat tips, maak je prachtige foto’s van het lente- of communiefeest.

Lees meer
Foto Ga voor (oldfashion) entertainment

Ga voor (oldfashion) entertainmentExperience

We weten allemaal dat kinderen graag wat entertainment hebben op een feest. Je hoeft daarvoor niet diep in je buidel te tasten, want met deze oldfashion animatie zorg je ook voor een geslaagd kinderfeest.

Lees meer
Foto Een gastenboek vol leuke boodschappen

Een gastenboek vol leuke boodschappenExperience

Het communie- of lentefeest wordt ongetwijfeld een onvergetelijke dag. Om nog lang te kunnen nagenieten van het feest is - naast een fotoboek – een gastenboek ook een toffe herinnering. We zetten enkele ideetjes op een rij.

Lees meer
Foto Ideetjes voor een gepersonaliseerde feestdecoratie

Ideetjes voor een gepersonaliseerde feestdecoratieExperience

Er zijn ontelbare mogelijkheden om de feestdecoratie te personaliseren. Hieronder vind je een aantal ideetjes. Overdrijf er zeker niet mee, maar pik er de juiste uit om jouw feest dat tikkeltje extra te geven.

Lees meer
Foto Leuke feestdecoraties!

Leuke feestdecoraties!Experience

Feest en decoratie gaan hand in hand. Denk daarom goed na over hoe je het feest van zoon- of dochterlief zal decoreren. Wil je origineel uit de hoek komen, dan helpen deze tips je al een aardig stukje op weg.

Lees meer
Foto Maak een feestplanning op

Maak een feestplanning opExperience

Een communie- of lentefeest vraagt heel wat voorbereiding. Ben je bang om iets over het hoofd te zien, maak dan tijdig een feestplanning op en vink af wat je al gedaan hebt. Zo verloopt alles vlotjes.

Lees meer
Foto Menukaart voor je communiefeest

Menukaart voor je communiefeestExperience

Wil je alles tot in de puntjes verzorgd op het communie- of lentefeest van zoon- of dochterlief? Dan mag je natuurlijk de details van je menu niet over het hoofd zien. We geven je met plezier wat inspiratie voor mooie en originele menukaarten

Lees meer
Foto 7 tips om zelf prachtige foto’s te maken voor je kaartjes

7 tips om zelf prachtige foto’s te maken voor je kaartjesExperience

Zin om zelf foto’s maken voor de communie- of lentefeestkaartjes en wil je vooral dat je oogappel er beeldig op staat? Met deze tips wordt deze opdracht een fluitje van een cent.

Lees meer
Foto Zo maak je een tof fotoboek

Zo maak je een tof fotoboekExperience

Foto’s zijn ideale herinneringen aan een communie- of lentefeest. Zorg daarom dat ze niet gewoon op je fototoestel of smartphone blijven staan, maar verwerk ze tot een mooi fotoboek. Met deze tips lukt dit zeker.

Lees meer
Foto Deze bedankjes doen hartjes smelten

Deze bedankjes doen hartjes smeltenExperience

Bij een communie- of lentefeest horen meestal ook bedankjes. Je wil je kind de dag zal laten schitteren en wil vooral ook dat de aanwezigen je dreumes nog lang zo blijven herinneren. Een foto is leuk, maar misschien kun je de foto op een originele manier presenteren? Wij zetten alvast onze favoriete bedankjes op een rij.

Lees meer
Foto Een save-the-date kaartje: enkele tips

Een save-the-date kaartje: enkele tipsExperience

Wil je dat je gasten zeker aanwezig zijn op het communie- of lentefeest van je bengel? Stuur dan een halfjaar vooraf een save-the-date kaartje uit. Geen excuses om niet mee te komen vieren. Bovendien is dit het uitgelezen moment om je zoon of dochter al maanden vooraf te laten schitteren. Wij zetten enkele ideetjes op een rij.

Lees meer
Foto Communie, lentefeest, groeifeest: wat is dat eigenlijk?

Communie, lentefeest, groeifeest: wat is dat eigenlijk?Experience

De tijd dat alle kinderen in de klas hun communiefeest deden, ligt al een tijdje achter ons. Kinderen die kiezen voor een lentefeest worden niet meer als rare snuiters aanzien. De laatste jaren duikt ook steeds meer de term groeifeest op. Dat er feest gevierd wordt omdat de kinderen groter worden, zoveel is zeker, maar waarin zitten de verschillen eigenlijk?

Lees meer
Foto Help, slecht weer! Zo ben je voorbereid

Help, slecht weer! Zo ben je voorbereidExperience

Je kent dat wel: het feest komt dichterbij en je volgt de weersvoorspellingen op de voet. Regen zou dat leuke tuinfeest wel eens kunnen verpesten. Of niet? Hier volgt de eerste hulp bij regenweer.

Lees meer
Foto Zo stel je je gastenlijst samen

Zo stel je je gastenlijst samenExperience

Een feest is geen feest zonder gasten. Stel daarom nauwkeurig je gastenlijst samen. Hou er rekening mee dat hoe meer gasten je uitnodigt, hoe hoger de kost voor het feest zal zijn. Wie nodig je uit en wie niet? Begin er tijdig aan om niemand te vergeten.

Lees meer
Foto Ideetjes voor een actief feest

Ideetjes voor een actief feestExperience

Wil je eens iets anders voor het communie- of lentefeest? Een feest waar ‘fun’ voorop staat? Kies dan voor een originele activiteit met het gezin of een beperkte groep. We zetten er enkele op een rijtje.

Lees meer
Foto Verrassende tafeldecoratie voor communie – of lentefeest

Verrassende tafeldecoratie voor communie – of lentefeestExperience

Wie zelf een lentefeest of een communiefeest organiseert, kan creatief aan de slag met de feesttafel. Laat zoon – of dochterlief een handje helpen en het wordt eens zo speciaal! Bovendien hoeft originaliteit helemaal niet duur te zijn. Wij presenteren enkele ideetjes:

Lees meer
Foto Communie- en lentefeest: origineel decoreren

Communie- en lentefeest: origineel decorerenExperience

De communie of het lentefeest van je kleine spruit is het ideale moment om je creatieve kunnen nog eens boven te halen. Decoreren voor het tuinfeest doe je met deze tips gewoon lekker zelf!

Lees meer
Foto 6x feestinspiratie voor een geslaagd communie- of lentefeest

6x feestinspiratie voor een geslaagd communie- of lentefeestExperience

Heb jij een communie- of lentekind dit jaar? Dan breekt er ongetwijfeld een leuke periode aan! Geef je thuis een feest? Deze zes tips komen zeker en vast van pas. En o ja, vergeet vooral zélf niet te genieten!

Lees meer
Foto Een leuke uitnodiging uitsturen? Hier moet je op letten!

Een leuke uitnodiging uitsturen? Hier moet je op letten!Experience

Het communie- of lentefeest komt eraan! De datum is geprikt, de locatie ligt vast en de feestkledij hangt al in de kast. Tijd om de uitnodiging te maken, want elk feest begint bij de uitnodiging. We geven je vijf tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Lees meer
Foto Zo organiseer je een wow-feestje

Zo organiseer je een wow-feestjeExperience

Creëer je eigen wow-factor op je lentefeest of communie. Feestarchitect Ine Brands legt uit hoe je een spetterend feestje bekomt voor echte pretoogjes.

Lees meer