5 outfittrends voor meisjes

1. Black & White
Klassiek? C’est chique! Daarom blijven ook dit jaar de witte jurkjes trendy. Al kies je dit seizoen beter voor net wat meer pit. Contrasteren is daarom de boodschap en dat mag je best letterlijk nemen. De combinatie van wit met zwart – of nog beter – donkerblauw, zie je daarom regelmatig terugkomen. Het zorgt voor een klassevolle outfit, zonder dat het saai wordt. De combinatie met kant – denk maar aan een kanten rok of een frivool mouwtje – zorgt dan weer voor een meisjesachtig effect. De ultieme communielook maar net dat tikkeltje anders!

2. Goud
Je dochter létterlijk laten stralen op haar communie- of lentefeest doe je door te werken met gouden accenten. Een gouden handtas, broeksriempje, jas of sneaker maakt van haar de Golden Girl van het feest.
Wist je dat goud bovendien ook perfect te combineren valt met wit? Hierdoor komen de glanzende effecten nog beter tot uiting en het zorgt voor een luxueuze maar toch heel stijlvolle look.

3. Lichtgeel en felgroen
Tijdens een communie- of lentefeest genieten we vaak van de eerste zonnestralen. De aanloop naar een warme zomer wordt genomen. Iedereen is vrolijk en kijkt uit naar een spetterend feest. Dat mag je dan ook gerust tonen in de outfit tijdens de viering. De echte, zonnige lentekleurtjes kunnen niet ontbreken. Een jurkje of rokje in het lichtgeel of felgroen zal je meid dit jaar niet misstaan. Bovendien is het ook een trend die deze zomer nog heel draagbaar zal zijn, waardoor de outfit nadien niet in de kast zal blijven liggen!

4. Opvallende bloemen
Net zoals de kleurtjes, kan je ook met prints inspelen op het lentesfeertje. Maak je communie- of lentefeest nog vrolijker met opvallende bloemen. Het is aan de durvers, maar ga voor een hele outfit in dezelfde print. Denk maar aan een jumpsuit of broek met bijpassend vestje. Vooral de nonchalante, wilde bloemenprint is helemaal in en maakt de outfit opslag een tikkeltje stoerder zonder het girly accent te verliezen.

5. Sneakers
Met een ballerina of klassiek sandaaltje doe je niets mis, maar tegenwoordig kiezen we toch steeds meer voor een hedendaagse, moderne look. Een coole witte sneaker kan daarom niet ontbreken. Het blijft dan ook de schoenentrend die al jarenlang elke outfit af maakt. Bovendien zit een sneaker als gegoten waardoor pijnlijke blaren tijdens het communie- of lentefeest van je dochter geen kans krijgen. Hiermee loopt ze gegarandeerd op wolkjes!