Communie- en Lentefeest uitgesteld

Gezien de maatregelen in ons land tegen de verspreiding van het coronavirus verlegd zijn zat het er helaas al een beetje aan te komen. Maar het nieuws is nu ook officieel gecommuniceerd door alle Belgische bisschoppen en het Humanistisch verbond. Alle feesten worden uitgesteld. 

De verplaatsing is onmiddellijk voorzien in het volgend schooljaar. In de laatste laatste maand van het schooljaar zullen de kinderen zich moeten focussen om het schooljaar goed te voltooien.  

Communies en vormsels

De vormsels worden verschoven naar de maanden september of oktober. De eerste communies worden verschoven naar het volgende schooljaar. Elk bisdom zal een regeling voorstellen aangepast aan de eigen situatie. Elk bisdom zal daarover de nodige communicatie verspreiden. Een overzicht van de specifieke richtlijnen per bisdom kan je op de website van kerknet.be terugvinden. 

Lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd

Voor lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd zijn het Humanistisch Verbond en deMens.nu samen aan het kijken voor een alternatief in het najaar. Er wordt ook nagedacht over het organiseren van een ‘virtueel alternatief’ op kort termijn te organiseren voor de feesten. Alle info en ontwikkelingen kan je volgen op de website van deMens.nu.

We beseffen dat dit, vooral voor de kinderen, maar ook voor de ouders en familieleden, een grote teleurstelling is. Maar de gezondheid en het welzijn van de kinderen en de Belgische bevolking heeft prioriteit. 

Hou jezelf en je familie veilig en volg de maatregelen opgelegd door de overheid goed op! Dan kunnen we elkaar weer snel zien, knuffelen en feestjes organiseren! 

Lees ook

Foto Menukaart voor je communiefeest

Menukaart voor je communiefeestFeestplanning

Wil je alles tot in de puntjes verzorgd op het communie- of lentefeest van zoon- of dochterlief? …

Lees meer
Foto Schrijf je eigen communiegedicht in 6 stappen

Schrijf je eigen communiegedicht in 6 stappenFeestplanning

Wat is een communie zonder gedicht? Een stukje poëzie is onmisbaar op een communieprentje. Boven…

Lees meer
Foto Een gastenboek vol leuke boodschappen

Een gastenboek vol leuke boodschappenFeestplanning

Het communie- of lentefeest wordt ongetwijfeld een onvergetelijke dag. Om nog lang te kunnen nage…

Lees meer