Communie-idee: de heerlijkste (én kindvriendelijke) cocktails

De eerste communie, de plechtige communie of een lentefeest, ze hebben allemaal iets gemeenschappelijk: een groot feest. Terwijl de volwassenen verwend worden met kleurrijke cocktails of een lekker glaasje bubbels, moeten de kids het vaak stellen met simpele limonade. Wij stellen 5 alternatieven voor.

 

Lentefris: de fruitpunch

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 375 ml appelsap
  • 250 ml roze pompelmoessap
  • 1 rode appel
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml water
  • 750 ml spuitwater
  • 100 g suiker
  • ijsblokjes
  • een grote karaf

– Snij het vanillestokje in de lengte bijna doormidden en schraap het merg eruit.

– Meng de suiker, het water, het vanillemerg en –stokje en 125 ml appelsap in een steelpan en warm het mengsel op. Roer tot de suiker is opgelost en breng het sap aan de kook. Laat 1 minuut koken en daarna afkoelen.

– Haal het vanillestokje eruit. Giet de punch in een grote karaf en giet het pompelmoessap, het spuitwater en de rest van de appelsap erbij.

– Was de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in hele dunne plakjes en gooi ze samen met de ijsblokjes in de karaf.

 

Met een glamourgehalte: Strawberry Daiquiri

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 600 ml Sprite
  • 6 handen verse aarbeien
  • 6 eetlepels honing
  • 6 muntblaadjes
  • blender
  • ijsblokjes

– Maak de aarbeien schoon en mix ze in een blender samen met de ijsblokjes, Sprite en de honing.

– Verdeel de cocktail over 6 glaasjes en werk af met een blaadje munt en een aarbei.

 

Voor de zoetebekjes: Shirley Temple

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 600 ml vers fruitsap
  • 600 ml gele limonade
  • 120 ml grenadine
  • rode besjes
  • ijsblokjes

 Meng het fruitsap en de gele limonade met de ijsblokjes. Verdeel het sap over 6 lange glaasjes.

– Giet er voorzichtig een scheutje grenadine bij. Als de siroop dik genoeg is, zal hij blijven drijven.

– Werk af met de rode besjes en een rietje.

 

Voor de exotische zielen: Pina Colada

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 900 ml ananassap
  • 600 ml kokosmelk
  • een halve verse ananas
  • muntblaadjes
  • kaneel
  • ijsblokjes
  • blender

– Giet het ananassap en de kokosmelk in de blender en mix het sap samen met de ijsblokjes. Verdeel het sap over zes glazen.

– Werk af met enkele stukjes verse ananas en de muntblaadjes.

– Strooi ten slotte een beetje kaneelpoeder over de cocktail.

 

Origineel: zelfgemaakte limonade

Wie helemaal wil mee zijn met de nieuwste trend, maakt zijn eigen limonade: lekker én gemakkelijk. Hoe je het precies doet, legden we hier al uit.

(tekst: hannelore bara)

Bron: steps.be

Steps inspireert je elke maand rond mode, koken, wonen en reizen.