Coole locaties voor een fotoshoot

Bij een communie- of lentefeest horen ook kaartjes. Meestal prijkt je zoon- of dochterlief er dan ook zelf op. Dus dringt zich een fotoshoot op, al dan niet met een professionele fotograaf. Op zoek naar leuke locaties? Wij geven je alvast wat inspiratie.

 

  • Street art

Een foto voor een muur vol graffiti; het heeft wel iets stoers. In heel Vlaanderen vind je tal van plaatsen waar mooie graffitikunst aangebracht is. Zo vind je street artparcours in Oostende (The Chrystal Ship), Gent (Sorry, Not Sorry), Brussel (PARCOURS), Antwerpen en Hasselt. De stripmuren in Brussel zijn ook een mooie, kleurrijke achtergrond voor je foto’s.

 

  • Boerderij of dierentuin

Houdt je kind van dieren, dan is een fotoshoot op een boerderij een prima idee. Kies gewoon een boerderij in je buurt, of ga eens langs op een kinderboerderij. Vaak is die iets speelser ingericht. Ziet je kind het groots en droomt het van meer dan enkel neerhofdieren? Breng dan een bezoekje aan een dierentuin. Pairi Daiza is een absolute topper omdat het geheel prachtig aangekleed is per continent.

  • Zon, zee, strand

Een  foto op het strand met de zee op de achtergrond straalt een ontspannen sfeertje uit. Mag het iets actiever, laat je kind dan een watersport beoefenen. Als je zoon of dochter kan paardrijden, dan is een foto te paard op het strand ook leuk. Tip: in Oostduinkerke stap je in de koets van de garnaalvissers om een wandeling te maken op het strand. Dat levert ongetwijfeld leuke, spontane kiekjes op.

  • Terug in de tijd

Een retrofoto? Stap in de teletijdmachine en stap uit in Bokrijk, aan de Herisemmolen in Alsemberg (voormalige papierfabriek) of Het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen.

  • Jonkvrouw of kasteelheer

Op zoek naar een sprookjeslocaties? Vlaanderen telt heel wat kastelen die toegankelijk zijn. De kasteelparken zijn toffe fotoshootlocaties.

 

  • Verlaten panden

Verlaten panden hebben iets mysterieus. Kapotte ramen, verroeste stoelen, muren met afgebrokkelde pleister … Ga op zoek naar oude koeltorens, verlaten fabriekspanden, voormalige brouwerijen … Zelfs scheepwrakken kunnen als locatie dienen. Let wel: informeer vooraf of je de plaats mag betreden, want dit is lang niet overal het geval. Begin je zoektocht op internet, want er zijn heel wat sites die deze plaatsen opsommen. Eentje ervan is Urbanrelics.

 

(tekst: Mieke Vercruijsse)