De juiste outfit voor je zoon

Communie- of lentefeest in het verschiet? Wacht dan niet te lang om de feestoutfit voor je zoon te kiezen. Je hebt voldoende zaken te regelen op het laatste moment, zodat er daar niet ook nog de feestkledij bij hoeft te nemen. En zoonlief zal er hopelijk met plezier eens op uittrekken om zich piekfijn uit te dossen.

 

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding spaart je heel wat tijd uit, zeker als zoonlief niet van shoppen houdt. Kijk op internet of in brochures en maak een top 5. Op die manier krijg je een duidelijk zicht op de stijl die hij leuk vindt.

Dagje shoppen

Ga een dagje stappen met je zoon om de feestoutfit te kiezen. Maak er een leuk verwendagje van. Als je de voorbereiding goed hebt gedaan, kun je gericht op zoek gaan en hoef je in de winkel de discussie over kledingstijl niet meer te voeren. Hou ook altijd in het achterhoofd dat het zijn feest is, dus dat hij zeker wat in de pap te brokken heeft (om niet te zeggen zo goed als alles!).

Stijlvol black and white

Zowel voor een jongen als voor een meisje is de combinatie van wit en zwart tijdloos en vooral zeer stijlvol. Een zwarte broek, wit hemdje en zwarte blazer. Check! Of liever prints met wit en zwart? Kan ook.

Strak in het pak

Jonge gastjes in kostuum. Het is geen alledaagse gewoonte om een kostuum uit de kast te halen, maar het kan zeker wel voor een communie- of lentefeest. Een kostuum is stijlvol, vaak zelfs stoer. Wil je het helemaal af, koop er dan een (vlinder)das bij.

Lekker sportief

Is je zoon sportief, kies dan ook voor een sportieve outfit dat helemaal zijn karakter uitstraalt. Een polo met trui en sneakers. Yeah, cool!

Niet voor één dag

Omdat je wel wat geld neertelt voor communiekledij, wil je dat de kleren ook na het feest nog gedragen worden. Kies daarom voor een outfit waarvan de spullen afzonderlijk gecombineerd kunnen worden met meer casual kleren.  Zo kan na het feest het hemd of de blazer gecombineerd worden met een stoere broek.

(tekst: Mieke Vercruijsse)