Een fleurige feesttafel

De feesttafel is vaak de eyecatcher op een feest. Zin om de feesttafel letterlijk fleurig te maken? Zo komt je bloemendecoratie best tot zijn recht.

  1. Een vaasje bloemen

Bloemen in een leuk vaasje doen het altijd goed. Verspreid kleine vaasje her en der over de tafel en zet en telkens één bloempje in.

Je kunt gaan voor bloemen in allemaal verschillende kleuren, maar twee kleuren werken zeer goed, vooral als deze kleuren ook terugkomen in bijvoorbeeld je servieten of je tafelkleed.

Wees creatief voor de vaasjes en gebruik bijvoorbeeld glazen bokaaltjes of flesjes. Smuk deze op met touwtjes, jute, inpakpapier, een strik…

  1. Bloemen kleuren de servieten

Neem een lichte kleur van (bij voorkeur stoffen) servieten en geef ze een accentje door er een strik rond te doen waaronder je een kleurrijk bloempje steekt. Je kunt ook met een servietring werken uiteraard. Hier werken bloemetjes met kleine gekleurde blaadjes het beste.

  1. Drijvende bloemen

Neem een mooi rond glas en vul het met water. Leg er een bloemenkop in en laat het drijven. Uiteraard neem je hiervoor een bloem met een vrij grote kop, zoals een roos, een margriet of een orchidee.

  1. Lekkere bloemen

Versier je gerechten met eetbare bloemen. Mooi en lekker! Een viooltje is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Ook lavendelbloempjes zijn eetbaar, maar smaken vrij sterk door.

Dresseer die daarom niet op ieder bord, maar als versiering om bijvoorbeeld je slaatje kleur te geven.

  1. Fruitvazen

Als je heel verrassend uit de hoek wilt komen voor je gasten, kies dan voor een fruitvaas. Neem een ananas of (water)meloen en hol die wat uit zodat je er een glaasje in kunt zetten.

Zorg ervoor dat je glaasje mooi vast zit. Vul je glaasje met water en zet er bloemen in. Je kunt ook een kokosnoot nemen en de kokosmelk en het vruchtvlees verwijderen. De noot zelf kan als vaas dienen.

(Mieke Vercruijse)