Een foodtruck op je feest

Wat tover je op tafel tijdens een lente- of communiefeest? Als je niet zelf kookt, dan is een foodtruck huren een leuk concept. Je hebt ze intussen in alle geuren en kleuren. Laat je kind kiezen wat voor hem/haar het ideale gerecht is voor het feest.

  • De opkomst van de foodtruck

Ze lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten: de foodtrucks. Ze zijn niet meer weg te denken op evenementen en over heel Vlaanderen werden dit jaar tal van foodtruckfestivals georganiseerd. Deze leuke, vaak retro karretjes, serveren je in een handomdraai vers eten; streetfood.

  • Keuze in overvloed

Foodtrucks bieden eten van over de hele wereld aan. Je tovert ongetwijfeld vrolijke snoetjes tevoorschijn als je pasta (in een beker!), pizza’s of hamburgers voorstelt voor het feest. Of mag het een culinaire ontdekkingsreis zijn? Ga dan voor empanada’s, thaise curry’s, vietnamees fingerfood, Indiase stoofschoteltjes, gepimpte hotdogs…

  • Of toch frietjes?

Misschien zijn we ze door de foodtruckhype een beetje vergeten: de frietkoten aan huis. Heerlijke frietjes, al dan niet uit een puntzak, met een brochette of een curryworst. Deze klassieker scoort voor vele kinderen nog steeds het best.

  • Mag het iets meer zijn?

Voorzie je een groot feest, dan kun je ook een foodtruck laten komen om de heerlijke cocktails (en mocktails!) tevoorschijn te toveren. Of maak je het aperitiefje liever zelf, maar is bakken niet jouw ding? Er bestaan ook foodtrucks die lekkere wafels of pannenkoeken aanbieden.

Je merkt het: aan foodtrucks geen gebrek. Wacht alleen niet te lang om ze te reserveren, want ze zijn razend populair!

(Mieke Vercruijsse)