Een leuke uitnodiging uitsturen? Hier moet je op letten!

Het communie- of lentefeest komt eraan! De datum is geprikt, de locatie ligt vast en de feestkledij hangt al in de kast. Tijd om de uitnodiging te maken, want elk feest begint bij de uitnodiging. We geven je vijf tips over hoe je dit kunt aanpakken.

 Begin op tijd

Het klinkt evident, maar velen lopen in de valkuil. Begin op tijd met de uitnodiging voor je feestje. Zeker als je met een foto van je kind wilt werken. Eén van de vele dingen waar je zeker op tijd moet aan denken: neem je de foto’s zelf of vraag het aan een fotograaf?  Het is een drukke periode voor fotografen, dus leg je je afspraak tijdig vast. Neem je zelf de foto, zorg dan dat je voldoende foto’s neemt. Zo ben je zeker dat je geen problemen hebt wanneer je met het design van je kaartjes bezig bent.

Maak het persoonlijk

Een communie- of lentefeest is een zeer persoonlijk feest voor het kind. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een foto van het feestbeest op de uitnodiging. Een ga voor kleuren of motieven die het kind mooi vindt. Je kan de foto ook nog meer personaliseren door bijvoorbeeld een object bij te zetten dat het kind typeert. Rijdt je kind graag paard, maak dan een foto van het kind op het paard. Speelt je kind gitaar, dan is een foto met dit muziekinstrument een leuk idee.

Ga voor een leuke tekst

Op de uitnodiging dient uiteraard te staan wie er feest viert en waarom, maar vergeet ook de datum, het uur en de locatie niet. Dit kan je vrij zakelijk doen, maar wie creatiever is, giet dit in een leuk tekstje. Het kind kan nog een persoonlijke toets toevoegen door zelf iets te schrijven. Dit kan bijvoorbeeld ook handgeschreven afgedrukt worden. Weinig inspiratie? Online vind je tal van leuke tekstjes.

Geef het thema weer

Vaak worden kinderfeestjes in een thema georganiseerd. Wat dacht je van een junglefeestje voor je zoon of een unicornfeestje voor je dochter? Geef dit thema terug in de stijl van de uitnodiging. Verwacht je van de genodigden dat ze ook rekening houden met het thema, zet dat dan ook duidelijk op de uitnodiging. Zo hoeft niemand zich te schamen bij aankomst.

Een welkome cadeautip

Het is niet altijd makkelijk voor je gasten om te weten waarmee ze een twaalfjarige kunt plezieren. Daarom is een cadeautip steeds welkom. Vele kindjes vragen wat centjes zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze kopen. Spaart je kind voor iets bijzonders, geef dit dan ook al mee op het kaartje. Probeer de cadeautip ook wat in te kleden met een luchtig tekstje.

Trek het geheel door

Om het plaatje volledig te maken, kan je zorgen voor decoratie-items in dezelfde stijl of kleur in je huis of op de feestlocatie. Denk maar aan een speelse vlaggenlijn, kaarsen met een aquareltoets, kleurrijke slingers…Het is stijlvol om ook het bedankingskaartje in dezelfde lijn te maken als de uitnodiging.

(tekst: Mieke Vercruijsse)