Ga voor (oldfashion) entertainment

We weten allemaal dat kinderen graag wat entertainment hebben op een feest. Je hoeft daarvoor niet diep in je buidel te tasten, want met deze oldfashion animatie zorg je ook voor een geslaagd kinderfeest.

 

Springkasteel

Ja, het goede, oude springkasteel blijft scoren. Schoenen af en springen maar. Een springkasteel huren is niet zo duur en zeer makkelijk te vinden. Je vindt ze trouwens in alle kleuren, vormen en thema’s. Bij slecht weer valt het springkasteel helaas letterlijk in het water.

 

Buitenspelletjes

Heb je thuis een badmintonnet, een kickertafel of een set petanqueballen? Zet ze buiten en creëer zo een leuk speelplaatsje voor de kids.

Gezelschapspelen

Ook gezelschapspelletjes doen het goed op een kinderfeestje. Richt een gezellig hoekje in en leg er enkele gezelschapsspelletjes. Probeer voor elke leeftijd iets te voorzien. Leg er ook een spel voor volwassenen bij, want wie weet willen je gasten elkaar ook wel eens uitdagen.

Knutselatelier

Nodig iemand uit die goed kan knutselen en organiseer een knutselatelier. Heb je een feest in thema, zorg dan dat het knutselatelier hierop inspeelt. Het knutselen hoeft niet de hele dag onder begeleiding te gebeuren. Voorzie creatief materiaal zoals papier, karton, glitters, linten, kleurpotloden, … en heel wat kinderen zullen zich er ongetwijfeld enkele uurtjes creatief bezighouden.

Kinderdisco

Mag er wat schwung in het feestje zitten? Nodig dan een kinderdj uit of voorzie zelf een muziekinstallatie met kindermuziek en enkele gekleurde lampen. Zo kunnen de kinderen hun eigen party organiseren. Tip: bij een buitenfeest installeer je de kinderdisco best niet te dicht bij de feesttafel en binnen kun je een kamer inrichten als kinderdisco.

Fietsen en gocarts

Heb je veel plaats, voorzie dan wat fietsen en wat gocarts (je kunt die eventueel huren). Met blokken en linten kun je zelfs een waar hindernissenparcours uitstippelen.

(tekst: Mieke Vercruijsse)