Geen feest zonder cadeautjes – de bucketlist

Bij feest horen geschenkjes, dus is dit voor een communie- of lentefeest niet anders. Laat je kind even nadenken wat het wilt en stel, eventueel samen, een bucketlist op. Dat maakt het voor de gasten makkelijker om een cadeau te geven dat de gevierde echt wilt.

 

Een bucketlist opstellen

Geen zin om de zoveelste Urbanusstrip te krijgen die je toch al hebt? Of hou je meer van uitstapjes dan van geschenkjes? Maak dan een bucketlist en bezorg het aan je genodigden (of enkel aan zij die erom vragen). Velen zullen hier zeer blij mee zijn, want het is niet evident het geschikte geschenk te vinden voor een 6- of 12-jarige. Begin op tijd met je bucketlist, zodat je ook nog ruim de tijd hebt om die grondig aan te vullen als je nieuwe ideetjes hebt.

Multimedia

Een spelconsole, smartphone, computer of tablet behoren de laatste jaren tot de allerpopulairste cadeaus. Misschien hebben je ouders je een smartphone beloofd voor je 12e verjaardag of je communie. Vergeet die dan niet op je bucketlist te plaatsen.

 

 

Een huisdier

Wil je al zo lang een poes of een konijntje? En gaan je ouders hier ook mee akkoord; zet het dan op je bucketlist. Let wel: als je een dier in huis neemt, moet je er ook goed voor zorgen.

 

Een fiets

Het blijft een klassieker: de fiets. Misschien heb je al een fiets, maar wil je er graag nog wat extra uitrusting bij, zet dan dan duidelijk wat je nog kunt gebruiken.

Je hobby

Waar hou je van lezen? Of gamen? Vraag een bon van een boeken- of multimediawinkel, zo kun je nadien zelf kiezen wat je wil en vermijd je dubbels.

Een uitstapje

Een uitstapje kan ook een prima geschenk zijn. Zin om eens met je peter te gaan skydiven? Of een weekend kamperen met het gezin? Of wil je wel eens met je oom op de rollercoaster? Zet dan zeker ook je geliefde uitstapjes in je bucketlist. Je kunt je natuurlijk ook steeds laten verrassen en het uitstapje in je lijstje niet specifiëren.

 

 

(tekst: Mieke Vercruijsse)