Het juiste communiecadeau: zo kan het niet fout gaan!

Geen communie- of lentefeest zonder de cadeautjes en dat kan al eens een uitdaging zijn: hoe zorg je er immers voor dat je het juiste geschenk koopt? Of is een envelopje met geld misschien een beter idee?

Vraag raad aan de ouders

Je wil je mete- of petekind graag een flashy smartphone, een ipad of andere elektronica geven, maar zijn de ouders daar wel mee akkoord? Misschien vinden ze hun kind nog wat te jong, of vinden ze dat hun zoon of dochter daar zelf voor moet sparen? Ga discreet te rade bij de ouders, zij kunnen het best raad geven.

Laat weten dat het geschenk van jou komt

Zorg dat je aan je cadeau een kaartje hangt met extra felicitaties én je naam. Zo weet de communicant na het feest nog van wie het geschenk precies is.

Waar dient het geld voor?

Wil de communicant liever geld? Dan is het belangrijk dat de ouders of het kind ook duidelijk maakt waar dat geld voor dient. Spaart het kind voor een nieuwe fiets? Voor het spaarboekje? Om op kamp te gaan? Het maakt eigenlijk niet uit waar het geld voor dient, maar het is leuk voor de gever om te weten wat ermee gedaan wordt.

Samenleggen met anderen

De communicant droomt van een duurder geschenk (een nieuwe fiets, een laptop…)? Dan is het een goed idee om met anderen samen te leggen en gezamenlijk dat duur geschenk te kopen. De peter en meter kunnen bijvoorbeeld samen een fiets kopen. Of de nonkels en tantes leggen samen voor de laptop… Zo krijgt de communicant een waardevol geschenk waar hij of zij ook echt iets aan heeft en blij mee.