Ideetjes voor een actief feest

Wil je eens iets anders voor het communie- of lentefeest? Een feest waar ‘fun’ voorop staat? Kies dan voor een originele activiteit met het gezin of een beperkte groep. We zetten er enkele op een rijtje.

  1. Samen spelen

Zin om samen gezellig te spelen tijdens het feest? Ga dan voor een portie spel en avontuur. Je kunt een setje lasershooting huren en elkaar uitdagen. Hoe zit dat met die stoere oom? Kun je hem verslaan? Zorg dat je het spel goed voorbereidt zodat de lasershooting het hoogtepunt van het feest wordt. Dat is tenslotte wat het feestvarken wil.

  1. Allen op pad

Is je kind graag op pad, dan is een huifkartochtje of een ezeltochtje een ideale activiteit tijdens het feest. Of bereid zelf een schattentocht of fotozoektocht voor en laat alle genodigden mee gaan. Een leuke picknick onderweg en het feest is geslaagd.

  1. Allemaal dieren 

Als je kind een dierenvriend is, zal een dagje zoo of kinderboerderij hem of haar wel plezieren. Neem voor iedereen de picknick mee of sluit het dierendagje af in een kindvriendelijk restaurant in de buurt.

  1. Een dagje naar het museum

Houdt je kind van kunst, wetenschap, dino’s of auto’s? Heel wat musea hebben feestformules uitgewerkt waarbij je in groep begeleid wordt door het museum en je ook een hapje eet. Uiteraard wacht er voor het feestbeest altijd een extraatje.

  1. Gluren bij de buren

Is je kind (bijna) twaalf jaar en doet het zijn lente- of communiefeest, dan is een citytrip een leuke manier om feest te vieren. Je kunt een citytrip plannen met het hele gezin en misschien willen ook de meter en peter en oma en opa wel mee. Stel enkele steden voor in onze buurlanden en laat je kind zelf kiezen. Wedden dat dit een onvergetelijke ervaring wordt?

(Mieke Vercruijsse)