Ideetjes voor een gepersonaliseerde feestdecoratie

Er zijn ontelbare mogelijkheden om de feestdecoratie te personaliseren. Hieronder vind je een aantal ideetjes. Overdrijf er zeker niet mee, maar pik er de juiste uit om jouw feest dat tikkeltje extra te geven.

Een foto van het feestvarkentje gebruiken, is een ideale manier om het feest te personaliseren. Maar ook gewoon de naam of een persoonlijk icoontje kunnen het geheel al een stuk persoonlijker maken.

Servietringen

Servietringen hebben iets stijlvols. Voorzie ze van de naam van je kind of een foto. Het je liever geen ring, ga dan voor servietstickers die subtiel aangebracht worden.

 

 

Bloempotjes

Heb je graag een fleurige feesttafel, dan zullen bloemen ongetwijfeld niet ontbreken. Kies voor bloemen in bloempotjes en voorzie de potjes van een foto van je kind. Deze bloemen in potjes kunnen trouwens op het einde van het feest ook nog uitgedeeld worden. Zo worden ze tegelijkertijd een leuk aandenken.

Feestvlaggetjes

Feest en vlaggetjes … ze gaan hand in hand. Doe een speelse, actieve fotoshoot met je zoon of dochter en druk de verschillende foto’s af op vlaggetjes. Deze zorgen voor een zeer feestelijke en vrolijke toets.

Spandoek

Wil je iedereen welkom heten uit naam van je zoon of dochter? Kies dan voor een groot spandoek met de naam en een foto van je kind. Zorg hierbij nog voor een feestelijke achtergrond en het feest kan beginnen.

Placemats

Laat papieren placemats drukken waarop je kind schittert. Zo kan niemand aan de feesttafel vergeten wiens feest het is. De achterkant kan door de kinderen ook gebruikt worden als tekenblad.

Kinderbordjes

Wanneer je ervoor opteert om kinderen uit een kartonnen bordje te laten eten, dan kun je het bordje ook personaliseren. Een foto is misschien wat vreemd, maar de naam of een themaversiering kan best.

Feesttaart

Bij feest hoort taart! En bij taart hoort een feestbeest. Bestel een taart met de foto van je kind op. Dat kun je heel subtiel doen (bijvoorbeeld een klein fotootje in de hoek) of heel opvallend door de volledige taart te bekleden met de foto. Je bakker kan je ongetwijfeld wel de juiste tips geven.

Etiketten voor de flessen

Wijn, water, cola … kun je voorzien van gepersonaliseerde etiketten. Zorg er bij de wijn wel voor dat je de naam van de wijn en het jaar ook nog ergens vermeldt. Wijnkenners zullen je dankbaar zijn.

Menukaart

Op elke feesttafel prijkt een menukaart, dus waarom er niet voor kiezen om die een persoonlijk tintje te geven? Voorzie een leuke foto van je kind langs de ene kant en schrijf de feestgerechten op de andere kant.

(tekst: Mieke Vercruijsse)