Kies met het hele gezin voor feestelijke kapsels

Stralen op een feest, dat betekent een leuke outfit én een feestelijk kapsel. Maak een afspraak voor het hele gezin bij de kapper. Afhankelijk van wat je wilt, kun je enkele dagen voor het feest of de ochtend van het feest bij de kapper terecht. Of ga zelf aan de slag. Maak er een echt kunstwerkje van en je kunt ongetwijfeld rekenen op heel wat ‘oohs’.

 

Jongenskapsels

Steek je je zoon strak in het pak, dan hoort hier misschien ook een strak kapsel bij. Een strakke scheidingslijn kan een optie zijn. Maar weet dat een kostuum ook leuk staat als je het combineert met een wild kapsel dat met spray in de plooi gehouden wordt. Heeft je zoon lange haren, dan is een dotje of vlechtje ook wel leuk. Wel heel gedurfd is de kleurspray. Wil je zoon er als een stoere boy uitzien, geef dan toe aan zijn vraag om kleurspray te gebruiken.

Meisjeskapsels

De donutknot is een communiekapsel dat eenvoud en glamour moeiteloos combineert. Met wat haarschuivertjes, een elastiekje en een haardonut krijg je het snel voor mekaar. Heeft je dochter stijl haar en wil ze eens wat anders? Dan doet de krultang wonderen. Vlechtjes zorgen voor een schattig effect, maar begin hier wel tijdig aan, zeker als je kind meerdere vlechtjes wilt. Wil je dochter een echte sprookjesprinses zijn? Dan is het kapsel van Ella uit de film Froozen geknipt. Een bloem in het haar doet het kapsel letterlijk opfleuren.

Mama, papa, broers en zussen

Mama’s met lange haren kunnen heel wat kanten op: opsteken, strakke scheiding, krullen… Mama’s met korte haren kunnen bijvoorbeeld gaan voor een wild effect met was of voor een strakke scheiding. Is je haar gekleurd, laat je kleuring dan nog even bijwerken kort voor het feest.

Ook de papa’s willen stralen op het feest, dus is een kappersbezoekje de week ervoor ook aan te raden. De overbodige haartjes weg en misschien een barberverzorging?

Voor de broertjes en zusjes gelden dezelfde tips als voor wie zijn lente- of communiefeest viert, al is het natuurlijk de bedoeling dat het kapsel van het feestbeest toch het meeste opvalt. Zo zijn alle ogen tijdens het feest gericht op hem of haar.

Bezoekje aan het schoonheidssalon

Wil je als mama een stralende huid, perfecte nagels en strakke wenkbrauwen? Maak dan ook nog een afspraak bij het schoonheidssalon en je zal een schitterende verschijning zijn op het feest.

 

(tekst: Mieke Vercruijsse)