Kies zorgvuldig je feestlocatie

O zo gezellig thuis

Heb je thuis voldoende plaats, dan is een feest in eigen tuin een leuke optie. Je kind kent de plaats als geen ander en kan de weken ervoor al volop meewerken met de voorbereiding van het feest. Bovendien kunnen de vertrouwde spelletjes bovengehaald worden en weet je kind als de beste waar de leukste ravotplekjes zijn.

Hou er wel rekening mee dat het feest thuis organiseren wel wat werk is. Het voordeel is dat je alles op je eigen ritme in gereedheid kunt brengen. En voor het eten hoef je niet noodzakelijk zelf te zorgen: een foodtruck inhuren is een handig en leuk alternatief voor de koude schotel of barbecue.

De natuur in

Heb je een kind dat graag ravot? Dan is een feest in de natuur misschien wel iets voor jullie. Wat dacht je van een reuzepicknick in het park of het bos? Kies voor de nabijheid van een speeltuin of ga jullie gewoon installeren in een speelbos. Een schuur op een kinderboerderij scoort ook als je kind dierenliefhebber is. Als iedereen de laarzen meeneemt, wordt dit een onvergetelijk feest!

Een pretpark

Aan attracties geen gebrek als je opteert om met de hele familie naar het pretpark te trekken. Eindeloos speelplezier en een originele omgeving. Heel wat pretparken hebben trouwens formules met catering voor communie- en lentefeesten. Let wel: zaaltjes in pretparken zijn zeer populair, dus reserveer ze tijdig.

Duik het museum in

Een dagje naar het museum tijdens je communie- of lentefeest? Heel wat musea zijn kinderen op het lijf geschreven en bieden feestformules aan. Wat dacht je van een wetenschapsdagje in Technopolis (Mechelen), een feestelijke museumtocht in het Huis van Alijn (Gent) of even terug in de tijd in Bokrijk?

Een feestzaal

Speel je graag op zeker (want bij de vorige locaties kan regen nog al eens roet in het eten gooien), dan is een feestzaal een goed idee. Doe zelf eens lekker niets, geniet van het gezelschap en heb alle tijd om het feestvarken alle aandacht te geven. Het menu bepaal je vooraf, de inrichting kun je thuis voorbereiden en gewoon de dag ervoor ter plekke aanbrengen en voor de rest kan iedereen de beentjes onder tafel schuiven en feesten. Kies misschien voor een feestzaal met een speeltuin bij. Zo hoeven kinderen niet de hele dag stil te zitten. Is er geen speeltuin, dan kun je ook zelf wat spelmateriaal meebrengen.

(Mieke Vercruijsse)