Leuke feestdecoraties!

Feest en decoratie gaan hand in hand. Denk daarom goed na over hoe je het feest van zoon- of dochterlief zal decoreren. Wil je origineel uit de hoek komen, dan helpen deze tips je al een aardig stukje op weg.

 

Ballonnen

Ballonnen zijn dankbare decoratie. Je kunt ze samenhangen en er een ballonslinger van maken, je kunt ze vullen met helium en aan de stoelen hangen of je kunt ze vullen met confetti. Dat laatste maakt het feest helemaal af. De volgende dag de stofzuiger even bovenhalen en het is zo vergeten. De touwtjes van de ballonnen kun je ook versieren met kaartjes. Ieder kaartje kan bijvoorbeeld één letter van de naam van de gevierde zijn.

Fotolijn

Je kind maakt een grote stap in zijn of haar leven. Maak daarom een leuke slinger met foto’s van de geboorte tot nu. Je gasten zullen hier ongetwijfeld even bij stil blijven staan en misschien wel toffe herinneringen ophalen.

Gepersonaliseerde flessen

Maak etiketten met foto’s van het feestbeest of hou het simpel en strak en druk gewoon de naam en datum af. Plak deze op de flessen water en wijn. Zo vergeet niemand wiens feestje het is.

Pompontakken

Enkele takken pimpen? Gebruik gekleurde pomponnen en je krijgt een zeer leuk en feestelijk effect. Zoek takken die enkele vertakkingen hebben en plak er met een lijmpistool een pompon op. Afhankelijk van je concept, maak je gebruik van twee kleuren of allerlei kleuren door elkaar.

Van onder tot boven

Eigenlijk kun je alles versieren voor het feest, maar overdrijf niet. Probeer wel enkele onverwachte zaken te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een gouden lintje rond de tafelpoten of rond de voeten van de glazen. Ook je plafond of je lampen kunnen een feestelijk opsmukje krijgen.

(tekst: Mieke Vercruijsse)