Maak je feestmenu kidsproof

Om van het feest een op-en-top kinderfeest te maken, betrek je het feestvarkentje best bij de keuze van het menu. Het is tenslotte zijn of haar feest. Een vijfgangenmenu klinkt dan misschien wel heerlijk voor volwassenen, voor de kinderen hoeft het niet. Daarom zetten wij enkele inspirerende concepten op een rijtje die ongetwijfeld jong en minder jong zullen bekoren.

Uit het vuistje

Mag het iets minder stijf zijn? Zet dan partytafels verspreid in de tuin en laat die kinderen maar heerlijk rondlopen. ‘Blijf nu even zitten’ is een zinnetje dat die dag dan helemaal niet hoeft op te duiken. Wat dacht je van croque monsieurs op het menu? Je kan veel verder gaan dan de traditionele ham en kaas. Experimenteer met pesto, mozzarella, ananas, zalm … Wraps doen het ook altijd goed en kunnen bovendien volledig vooraf bereid worden. Ook hier heb je oneindig veel combinatiemogelijkheden.

Tapasbuffet

Iets gevarieerder? Ga dan voor een tapasbuffet. Met de voorbereiding kan het feestbeest zeker ook helpen. Voorzie een tiental verschillende soorten en maak een mix tussen warme en koude gerechtjes, hapjes in glaasjes, fingerfood en een ovenschotel. Enkele tips: patatas bravas, kippenboutjes, gehaktballetjes, spiesjes, tortilla, bladerdeeghapjes. Ook het dessert kun je in buffetvorm voorzien.

Barbecue

Een barbecue scoort altijd! Of je gaat voor het traditionele concept met worstjes, brochettes, ribbetjes en een steak of je kiest voor een visbarbecue. Ook de aperitiefhapjes kunnen op de rooster bereid worden. Scampi’s met look en peterselie, balletjes op een spiesje … Als dessert scoort een banaan met chocolade in aluminium zeker ook bij groot en klein.

Iets klassieker

Hou je het liever iets klassieker? Dan zit je met deze kindvriendelijke gerechten zeker goed: balletjes in tomatensaus, spaghetti, stoofvlees met frietjes of koninginnenhapje.

En als je zelf niet veel zin hebt de handen uit de mouwen te steken, dan kun je ook altijd een foodtruck laten komen of een kok aan huis inhuren.

Smakelijk!

(Mieke Vercruijsse)