Make-up voor je dochter: de do’s en dont’s

Kleine meisjes doen niets liever dan te experimenteren met de make-up van hun mama. Vaak kijken ze ongeduldig uit naar het moment waarop ze zelf ook écht make-up mogen dragen. Een communie- of lentefeest kan dan een mooie gelegenheid om een (heel klein) beetje make-up toe te staan. Het is tenslotte ‘hun dag’.

 

Don’t:

Je dochter verbieden om make-up te dragen. Besef dat kleine meisjes het liefst groot willen zijn en net als hun mama make-up willen gebruiken. Ze voelen zich er bijzonder door! Pubers willen dan weer als volwassen beschouwd worden, en hen iets verbieden werkt bovendien als een rode lap op een stier.

Do:

Leer je dochter dat een mooie huid vooral een goed verzorgde huid is. Leuk is om samen met haar een moeder/dochter-behandeling in het schoonheidsinstituut te boeken: heel erg gezellig en voor je dochter een bijzondere belevenis. Bovendien krijgt ze zo van professionals prima advies over hoe ze haar huid het beste kan verzorgen, ook op jonge leeftijd.

Don’t:

Je dochter toestaan dat ze jouw make-up gebruikt. Die producten zijn niet geschikt voor een kinder- of tienerhuid. Ook de makeupsets die je in kinderwinkels vindt, gebruik je beter niet. Die zijn bedoeld om te spelen, niet om te maquilleren.

Do:

Er zijn tal van aangepaste producten beschikbaar die wel passend zijn voor jonge meisjes. Vraag raad in het schoonheidsinstituut of de parfumerie.

Don’t:

Foundations en zware make-up gebruiken. De tere kinder- of tienerhuid heeft echt geen behoefte aan die producten of een total make-up look.

Do:

Beperkt de ‘make-up’ tot een zachte lippenbalsem, een neutrale blush en borstel de wenkbrauwen wat bij. Leg de aandacht vooral op de nagels: mooie nagels met een verzorgend lakje of een pasteltintje maken al een groot verschil. Leg de dag voor het feest een afspraak vast bij de nagelstyliste en maak er een knus moeder-dochter uitstapje van. De nagelstyliste zal bovendien aangepaste nagellakken gebruiken die helemaal veilig zijn voor je dochter.