Met deze tips maak je prachtige sfeerfoto’s op je feest

Wat is er leuker dan toffe momenten vast te leggen op beeld? Je kunt een professionele fotograaf aanstellen of je kunt uiteraard ook zelf het fototoestel in de aanslag houden. Mits wat tips, maak je prachtige foto’s van het lente- of communiefeest.

 

Sfeer

De sfeer is eigenlijk het belangrijkste wat je op het feest moet vastleggen. Leef je dus zelf volledig in het feest in en maak gebruik van het aanwezige licht. Zo kun je het feest weer herbeleven als je nadien de foto’s bekijkt.

Portretten

Je hoeft niet enkel vanop afstand beelden te schieten. Ga gerust ook eens dicht bij de gasten staan. Zo kun je leuke portretten maken. Sommigen hebben liever dat je eerst vraagt of het mag, dus hou hier rekening mee.

Afleiding

Wil je een leuk kiekje schieten van kinderen, dan kan afleiding het sleutelwoord zijn. Natuurlijk neem je soms sfeerfoto’s van de kinderen die zich amuseren, maar misschien wil je ook wel eens een portret. Weet dat een kind niet zomaar stil zal blijven zitten. Zorg daarom voor afleiding en je hebt gegarandeerd een mooie, spontane foto.

Groepsfoto’s

Naast portretten is het ook leuk om groepsfoto’s te maken. De mooi uitgedoste tantes of de stoere neefjes even samen op de foto? Een groepsfoto van iedereen doet het ook erg goed.

 

Fotobooth

Een fotobooth plaatsen op je feest geeft veel animo bij de gasten. Gasten kunnen trouwens ook onmiddellijk met hun foto naar huis stappen en jij hebt ze nog digitaal. Heb je een themafeestje, zorg dan dat de foto in een themakader komt te staan. Zo is die helemaal af!

 

Het einde

Op het einde van het feest kan je leuke foto’s van de chaos maken. Hou je hier niet bezig met compositie, want dat doet de rommel wel voor jou. Een originele afsluiter van je album.

(tekst: Mieke Vercruijsse)