Modetips voor stijlvolle mama’s: dit draag je tijdens het feest

Lente- of communiefeestje op de agenda? Ook als trotse mama wil je een feestelijke entree maken natuurlijk. Maar hoe doe je dat op een stijlvolle manier? Met volgende tips vind je beslist de perfecte outfit.

De juiste basics

Ben je op zoek naar een feestelijke outfit die je zowel op het communie- of lentefeest van je eigen kind kan dragen maar daarna ook nog aan kan om naar andere (lente)feestje te gaan? Investeer dan in feestelijke basics die je op verschillende manieren kan combineren met mooie accessoires.

Klassieker is bijvoorbeeld het vrouwelijke jurkje of een elegante jumpsuit in een effen kleur. Met de juiste accessoires kun je verschillende looks creëren. Denk bijvoorbeeld aan een feestelijke schoen, een sjaal met kleurrijke print, een opvallende halsketting…. Hou je basisstuk dus simpel maar ga feestelijk uit de bol met accessoires.

Het juiste tasje

Er is een tas voor elke gelegenheid! Tuurlijk is een grote handtas makkelijk maar een kleiner elegant tasje zal je feestelijke outfit beter complementeren.  Een clutch is misschien de meest stijlvolle optie, terwijl een tasje dat je makkelijk over je schouder kun dragen dan weer praktischer is.

De juiste schoenen

Niet zo feestelijk als een paar stijlvolle hoge hakken. Investeer in een paar klassieke pumps met een stevige hak en draag ze gerust een paar keer voor het grote feest, zo heeft het materiaal zich al wat haar je voeten gezet. Twijfel je over een bepaald kleur, ga dan voor nude, dat pas zo goed als bij elke outfit.

Omdat pumps niet altijd handig zijn om een hele dag te dragen, kun je ook overwegen om een paar extra sneakers te voorzien; deze draag je tegenwoordig ook onder een rok of jurk en er zijn prachtige exemplaren met veel bling bling te vinden. Comfy én feestelijk!