Zo krijgt je dessertbuffet dat tikkeltje meer

Een rijkelijk gevulde buffettafel die ook nog eens mooi oogt. Dat mag een eyecatcher zijn op het feest. Met deze tips zorg je voor belevenis aan het buffet.

 

De juiste selectie

Gooi niet zomaar alles op je buffet, maar kies je dessertjes zorgvuldig uit. Hierbij hou je rekening met je publiek, maar zeker ook met de kleuren of het thema dat je koos voor het feest. Zorg ook voor variatie en probeer voor elk wat wils te bieden. Probeer je feestelijke dessertjes wat geordend te zetten: cupcakes, donuts, popcorn en snoepgoed voor de kindjes, de mooie patisserie voor de volwassenen. Dit laatste kan zeer eenvoudig zijn, maar zorg ervoor dat het mooi oogt. Laat zeker ook het feestbeest inspraak hebben in de kinderdessertjes.

Mooi op het bord

Ga voor individuele porties. Veel mooier dan een verhakkeld stuk van een prachtige taart op je bord te krijgen. Als je de individuele porties dan ook nog op een leuke manier kunt presenteren, scoor je dubbel.

De schikking

Zorg dat de verschillende dessertjes mooi geplaatst zijn op de tafel. Het is niet de bedoeling dat je amper aan je taartje kunt. Werk met verschillende hoogtes, bijvoorbeeld door dozen feestelijk in te pakken. Dat maakt je dessertbuffet bovendien ook visueel aantrekkelijk.

Snoeppotten

Werk met doorzichtige snoeppotten waar de kinderen heerlijk kunnen in grabbelen. De kleuren van de snoepjes fleuren het geheel op.

Versiering op de tafel

Heb voldoende aandacht voor de versiering op de tafel. Gooi bijvoorbeeld wat confetti tussen de dessertjes, maak een achterwand van ballonnen, versier met bloemen …

 

Tafellaken

Wil je het feest personaliseren, maak dan gebruik van een wit papieren tafellaken dat je vooraf volledig laat voltekenen door het feestvarkentje. Laat je kind hier wel tijdig aan beginnen, zodat dit niet voor stress zorgt en er ook voldoende op getekend staat om het te doen opvallen.

 

(tekst: Mieke Vercruijsse)