Zo maak je een tof fotoboek

Foto’s zijn ideale herinneringen aan een communie- of lentefeest. Zorg daarom dat ze niet gewoon op je fototoestel of smartphone blijven staan, maar verwerk ze tot een mooi fotoboek. Met deze tips lukt dit zeker.

 

  1. Kwaliteitsvolle foto’s

Gebruik enkel foto’s die je in hoge resolutie hebt. Tip: denk hier aan voor het feest en zorg dat je fototoestel op hoge resolutie staat. Wanneer de foto’s niet voldoende zijn van kwaliteit, krijg je onscherpe beelden en dat zorgt ervoor dat je fotoboek een stuk minder professioneel oogt.

  1. De juiste selectie

Ongetwijfeld heb je ook heel wat foto’s gemaakt tijdens het feest. Veel meer dan je nodig hebt voor je fotoboek. Maak een goede selectie en zorg ervoor dat er van elk moment een foto geselecteerd wordt, maar ook niet teveel. Let er ook op dat er veel verschillende mensen in beeld komen en dat het feestbeest uiteraard centraal blijft staan. De selectie van de foto’s doe je samen met je kind. Dit zorgt al voor een gezellige namiddag waarbij de eerste herinneringen kunnen opgehaald worden.

  1. Een logische indeling

Zorg voor een logische indeling en zet niet alle foto’s kriskras door elkaar. Het meest logische is een fotoboek te maken dat het feest chronologisch weergeeft. Maar het kan ook anders. Maak bijvoorbeeld eens een alfabetisch fotoboek. A voor aperitief, B voor beste vrienden … Ook de compositie is belangrijk. Denk hier goed over na. Wil je bijvoorbeeld op elke linkerpagina een grote foto en op de rechterpagina een collage van kleinere foto’s? Zorg er voor dat alles een mooi geheel vormt.

  1. De juiste achtergrond

Wanneer je het fotoboek online bestelt, zal je merken dat er heel wat achtergronden voorgesteld worden. Kies een achtergrond die bij je kind past en eventueel verwijst naar de kleuren of het thema van het feest.

  1. Persoonlijke boodschappen

Het is ook leuk om persoonlijke boodschappen in de album te verwerken. Heb je een gastenboek gelegd, maak dan een foto van een aantal boodschappen en integreer ze in het fotoboek. Voor de wenskaartjes kun je op dezelfde wijze tewerk gaan.

  1. Een wanddecoratie

Wil je eens iets anders dan een klassiek fotoboek? Kies dan voor een originele wanddecoratie. Wat dacht je van een groot doek met een foto van je kind op het midden en sfeerbeelden errond? Of nog leuker is een foto die samengesteld is door allemaal kleine sfeerbeeldjes. Hier heb je nog urenlang kijkplezier aan.

  1. Laat het samenstellen

Ben je niet zo creatief of ontbreekt het je aan tijd? Loop dan langs bij een professionele fotograaf en laat je fotoboek samenstellen.

(tekst: Mieke Vercruijsse)